Jyväskylän adventtiseurakunta

-Avoimet ovet, avoimet sydämet, avoin Jumalan syli-

29.4.2013

Munkkeja ja simaa


VAPPUMYYJÄISISSÄ
tiistaina 30.4. klo 8-13

Tuoreita, herkullisia munkkeja 1 € /kpl
Hyvää kotisimaa 2,50 € /litra
Kasvispiirakkaa 7 €
Marjapiirakkaa 7 €
Suklaamurokakku 7 €
Pullaa 1,50 €/kpl
Mokkapaloja 1,50 €/kpl
Omenapiirakkaa
Karjalanpiirakoita
Sämpylöitä
muita leivonnaisia
kirpputori

Tilata voi etukäteen: 044-0231967. Tehkää vaikka yhteistilaus ja lähettäkää yksi hakemaan satsit kaikille!
Jyväskylän adventtikirkolla, Ilmarisenkatu 18.

23.4.2013

Vappumyyjäiset ti 30.4. klo 8-13

Perinteiset
VAPPUMYYJÄISET

ti 30.4. 2013 klo 8-13

SIMAA
MUNKKEJA
LEIVONNAISIA
KARJALANPIIRAKOITA
KIRPPUTORI

Jyväskylän adventtikirkko, Ilmarisenkatu 18

Tervetuloa!

14.4.2013

Rasismi ei vähene ellei yhteisö puutu siihen

Koulu- ja työpaikkakiusaaminen ei todennäköisesti lopu ellei yhteisö puutu siihen. Siis jos ne eivät puutu, jotka eivät ole itse kiusaamisen kohteena.

Näin lienee myös rasismin kanssa. Se on ihonväriin ja kansallisuuteen perustuvaa kiusaamista.

Monet Suomeen tulleet ulkomaalaiset eivät mielellään puhu kohtaamastaan arkipäivän rasismista. Erityisesti pakolaiset eivät halua vaikuttaa kiittämättömiltä. Monet ovat päässeet Suomeen asuttuaan pakolaisleirillä vuosikausia - jopa 16 vuotta. Pakolaisleiriltä poispääseminen on monille rukousvastaus.

Suomessa he eivät halua aiheuttaa vaikeuksia ja ovat siksi mielellään hiljaa huutelusta ja epäystävällisestä käytöksestä. He eivät ole tottuneet luottamaan poliisiin ja muihin viranomaisiin. Ja ovathan monet heistä kokeneet elämässään niin paljon pahempaakin.

"Ei se mitään jos huutelevat, kunhan eivät kiinni käy," olen kuullut pakolaisen sanovan.

Kuka meistä haluaisi, että meille huudellaan kadulla, kaupoissa, kouluissa?

Sanat eivät ole vain sanoja, vaan niillä on vaikutusvaltaa - ne voivat tehdä iloiseksi, tyytyväiseksi, helpottuneeksi tai surulliseksi, vihaiseksi tai masentuneeksi.

Valkoihoisena suomalaisena meidän tulee tähän sanoa ettei ole ok jos tänne muualta muuttaneille ihmisille huudellaan rumasti. Tai tehdään jotain pahempaa.

Jos jokin ihmisryhmä joutuu pelkäämään, vaikuttaa se negatiivisesti myös niiden elämään, jotka eivät siihen ihmisryhmään kuulu. Elämme samassa yhteiskunnassa -samassa ilmapiirissä. Hengitämme samaa ilmaa, ihmisinä olemme toistemme siskoja ja veljiä.

Jos kuulet tai näet arkipäivän rasismia, puutu siihen. Vaikka edes sanomalla sen kohteeksi joutuneelle ettet ole samaa mieltä ja pyytämällä maanmiehesi/naisesi puolesta anteeksi. Sanoilla on merkitystä.

Jotta rasistinen huono käytös ei jäisi näkymättömäksi ja sitä kautta tulisi hiljaisesti hyväksytyksi, olemme perustaneet rasismikartta.fi -palvelun, jossa voi anonyymisti raportoida näkemästään ja kokemastaan etnisiin vähemmistöihin kohdistuvasta rasismista.

Kutsumme sinut mukaan olet sitten maahanmuuttaja tai Suomessa ikäsi asunut, muuttamaan maatamme ystävällisemmäksi ja turvallisemmaksi.

Suurin osa meistä ei hyväksy rasismia, eihän?